Tætningslister til vinduer og døre 

Har dine gamle vinduer eller døre givet sig lidt med tiden ? Trækker det ind gennem sprækkerne ? Så er det tid til at skifte tætningslister !

Sådan skifter du dine tætningslister ud med nye

Der er flere måder hvorpå du kan skifte dine tætningslister, og det kommer lidt an på hvad det er for en type vinduer.
Hvis den originale tætningsliste ikke fejler noget, men bare ikke kan slutte tæt, bliver du nød til at finde en erstatning. Det kan være en nærmest umulig opgave da hver vindues producent mere eller mindre får fremstillet sine egne tætningslister til sine vinduer og døre. Det vil sige at når de stopper med at producere en type vindue, så stopper de også produktionen af tætningslisterne, og det kan være de ikke længere ønsker at lagerføre disse tætningslister som reservedele, da det er "sjovere" for dem at sælge nye vinduer, end nye tætningslister.
Står du som slutkunde med et utæt vindue eller en utæt dør, vil det være bedst at undersøge om producenten af vinduet eller døren stadig eksistere, og tage en snak med dem om hvad der kan gøres.
I mange tilfælde er det ikke nødvendigt at skifte tætningslisterne, men kun et spørgsmål om at få justeret hængsler og lukketøj. Har man ikke selv viden og kunden til dette, så kan en tømrer hurtigt klare dette for et mindre beløb.
Løber du ind i at producenten ikke eksistere mere, eller kan du ikke finde ud af hvem der har lavet dine vinduer, så må du ud på eftermarkedet og finde nogle universale tætningslister som kan erstatte de eksisterende. Der er rigtig mange som står med dette problem, når de leder efter en tætningsliste.

Guide til de nye tætningslister

Da ordet tætningslister kan dække over utrolig mange forskellige typer lister, har vi valgt at placere mulighederne forskellige steder på vores side.
De helt specielle har fået deres egen kategori, som du finder her: Tætningslister

Vi har også en masse standard produkter som kan bruges som tætningsliste til vinduer og døre, og den mest brugte er et svampegummi profil kaldet et D-profil, med klister på bagsiden. Profilet har den egenskab at det kan trykkes helt flad og ikke fylder ret meget i tykkelsen, men den har også en fantastisk evne til at slutte tæt steder hvor der ikke er lige stor afstand mellem vindue og karm.
Vores D-profiler hos Profillageret leveres med en ekstra kraftig 3M tape, som gør at disse tætningslister sidder ordentlig fast.
Et andet meget brugt produkt til tætningslister er Glasbånd, som utrolig man producenter bruger i deres produktion, blandt andet til tryklisterne omkring glasset på vinduerne. Disse produkter findes i mange størrelser. Og som en af de eneste herhjemme kan vi hos Profillageret leverer disse glasbånd i hvid.

Hvilke tætningslister skal jeg vælge ?

cellegummi svampegummi d-profil glasbånd

Cellegummi er den billigste tætningsliste, og har en åben cellestruktur, som gør at den skal bruges et sted hvor den kan trykkes helt sammen.Klik her for at se mere om cellegummi 

Svampegummi har en vandtæt hinde, som gør at den kan bruges steder hvor den kommer i berøring med fx. vand. Utrolig god tætningsliste.


Klik her for se mere om svampegummi

D-profilerne har også en hinde og er vandtætte.
De bruges som regel i vinduer, døre, karme, skabe osv.
Super god tætningsliste.


Klik her for at se mere om D-profilerne

Glasbånd er den mest anvendte tætningsliste til vinduer og døre. Bruges også af glarmestre og vinduesfabrikker. Billige tætningslister.


Klik her for at se mere om glasbånd

Nye vinduer eller nye tætningslister ?

Det skal altid være en vurdering om det kan betale sig at renovere sine vinduer og døre.
Nye døre og vinduer er en stor udgift for private boligejer, men det kan også være du bor til leje, og din udlejer ikke gider ordne de utætte døre og vinduer... Hvis pengene ikke er der til nye vinduer, og udlejer ikke gide høre på dig, hvad gør du så ?
Se om du selv kan justere dine vinduer og døre så de lukker bedst muligt, og sørg derefter for at udskifte alle tætningslister til nye, så du er sikker på de slutter tæt. Det vil i det lange løb spare dig for en unødvendig varme regning, og det vil også give et bedre indeklima, da du ikke længere vil ha træk fra vinduer og døre.
Priserne på tætningslister hos Profillageret er nogle er markedets laveste, og vi har det største udvalg, så det vil ikke koste dig alverden at skifter listerne.
For et par hundrede kroner har du nye tætningslister til alle dine vinduer, hvorimod nye vinduer og døre hurtigt kan løbe op i 100.000 kr.

Tætningslister skal være af det rigtige materiale

Du skal være opmærksom på at skifter du tætningslister der sidder udvendigt er det vigtigt at materialet er af EPDM gummi, da det er vejr og ozonbestandig. Du kan ikke se på en liste hvad det er lavet af, så husk at se dig for inden du køber nye tætningslister.
Det billigste materiale at lave lister af, er nemlig Naturgummi, og det egner sig ikke til udendørsbrug, da det hurtigt nedbrydes af ozon påvirkning, og vil begynde at smuldre og falde fra hinanden.

I forbindelse med hussalg og udarbejdelse af tilstandsrapporter er det en god ide at sørge for at alle tætningslister i vinduer og døre slutter ordentlig tæt, hverved undgåes der anmærkninger i tilstandsrapporten. Det er en forholdsvis simpel ting, som man selv kan gøre, og en pænere tilstandsrapport giver et hurtigere salg.

At påsætte sine nye tætningslister er ikke noget problem, og det vil de fleste folk med bare lidt gør-det-selv erfaring hurtigt kunne ordne. Det er vigtigt at rengøre fladerne hvor tætningslisterne skal sidde, så montageklæben har bedst mulighed for at få ordentlig fat.

Når du så alligevel er igang med at kigge på vinduerne, så kan du lige så godt friske dem yderligere op med ny maling, som du kan læse mere om på Maling-guiden.dk