Industrigummi til Dansk erhvervsliv

Det danske erhvervsliv klarer sig efter omstændighederne ganske godt lige pt. Industrien har fået gang i hjulene igen, hvilket giver vores land et markant boost i økonomien,hvilket er særdeles tiltrængt efter nogle hårde år med finanskrise og faldende eksport.
Når vi kigger på de brancher vi beskæftiger os med, og som anvender industrigummi, så klarer disse virksomheder sig markant bedre end gennemsnittet, og dette er egentlig mærkeligt, da de eksterne faktorer ikke er med markedet lige pt. Fx. er dollar kursen steget med rekordfart og ligger tæt på 7, hvilket er mange år siden vi har været deroppe. Det påvirker hele markedet i europa, og da gummi råvarerne bliver handlet i USD, gør det at slutpriserne på industrigummi også har fået en kæmpe prisforhøjelse over den sidste tid.

Hvilke brancher bruger industrigummi ?

Kunderne er fordelt ud over rigtig mange brancher, og produkterne bliver brugt steder som man normalt ikke lige ville forbinde med gummi. De store produktgrupper er gummi til fx. transportbånd, den maritime sektor og offshore industrien.
Det gode ved gummi er jo materialets egenskab til at formes og at man kan forarbejde det på så mange forskellige måder, at det kan anvendes til utrolig mange formål. Det kan fx. være hårdt som plastic eller blødt som skumgummi, og man måler denne hårdhed i en faktor som man kalder shore. Jo højere tallet er, jo hårdere er gummiproduktet. Langt de fleste gummiprofiler fremstilles idag mellem shore 60-70 som ligesom udgør standarden indenfor profiler af gummi nu om dage, men da anvendelses mulighederne kan være så mange, så kan man ikke rigtig kalde det en standard alligevel, for profilerne kan være så individuelle som kunderne nu ønsker eller forlanger.
Vi kan fremstille profiler af gummi efter tegninger eller ønsker fra vores kunder, og på den måde er vi en utrolig vigtig samarbejdspartner, når det kommer til udvikling af nye produkter, hvor der indgår et produkt af gummi. En udviklingsfase behøver ikke altid at være forbundet med store omkostninger, idet man nu om dage kan fremstille profiler af gummi typen TPE, som flere af vores samarbejdsfabrikker anevender til netop disse typer opgaver. Og kunderne til disse produkter kommer fra mange forskellige brancher, og alle disse produkter går under kategorien industrigummi.

Entreprenørere er store aftagere af industrigummi

Den største branche for os som leverandør er entreprenør branchen, som hvert år aftager en hel del af gummi produkter.
Det er i denne branche at materialet også bliver udsat for størst påvirkning og slidtage, så det er måske nok i virkeligheden ikke så sært at slidtagen fra sten, sand og grus vinder over gummi til sidst, da det er det blødeste materiale af de to.
Grusgrave bruger gummiplader til deres sorteringsmaskiner, og transportbånd af gummi. Men også små plader af gummi bruges under pladevibratorer når man skal viberere en nylagt indkørsel af herregårdssten på plads, eller sine nye fine fliser på terassen.
På denne måde er du sikker på at fliserne ligger jævnt og du undgår ridser i overfladen.

Mangler du industrigummi ?

Hos profillageret prøver vi at være den fortrukne leverandør, hvad enten det drejer sig om gummi produkter, gummiprofiler, tætningslister, gummiplader eller bare generelt industrigummi.
Giv os et kald allerede idag, og lad os høre om vi ikke kan hjælpe dig videre med dit næste projekt. Vi har adgang til et stort udvalg af lister og profiler, og kan som sagt fremstille efter mål og ønsker. Dog kræver det som min. en mængde på ca. 1000m som tommelfinger regel.