Gummifliser og faldunderlag til legepladser

Der bliver hele tiden stillet større og større krav til sikkerheden på legearealer og legepladser, og landets kommuner er gode til at gå forrest i udviklingen, og gør som regel en ekstra indsats for at imødegå de krav og reguleringer som kommer fra de forskellige styrelser der kontroller sikkerheden på landets legepladser.
Gennem årene er der sket en eksplosiv udvikling af legeredskaber og legepladser, og sikkerheden har aldrig været højere end den er nu, men derfor sker der desværre stadig ulykker. Heldigvis er de alvorlige ulykker faldet drastisk de senere år, og vi kan nøjes med et par brækkede arme eller ben som nogle af de mest forekommende ulykker på legepladserne.

Faldunderlag - Gummiunderlag i form af gummifliser eller gummiflis

En af de mest iøjnefaldende sikkerhedsforanstaltninger som vi ser på nutidens legepladser er gummifliser, gummiflis eller anden form for gummiunderlag, som ikke bare giver legepladserne et helt andet look, men også har mange andre gode egenskaber, som en ansvarlig forældre sætter stor pris på.
Ikke nok med at det er utrolig behageligt at gå på, så giver det heller ikke hudafskrabninger hvis børene skulle være så uheldige at snuble, og fx slå knæerne eller hænderne i jorden.
Men der hvor gummiunderlaget virkelig redder mange ulykker, er dets egenskab til faldsikring fra højder.
Hvis et barn skulle være så uheldig at falde ud fra et legetårn eller rutsjebane, så vil et gummiunderlag af gummifliser kunne aftage faldet med op til 60% alt afhængig af hvilken type gummifliser der er anvendt og hvilken tykkelse og absorbering de har. Derfor ser vi flere og flere kommunale legepladser som er begyndt at bruge gummifliser og gummiunderlag, i stedet for strandsand og træflis, da fordelene ved gummiet er langt større end de traditionelle produkter.

gummiflisergummifliser

EU-Regler for faldunderlag til offentligt tilgængelige legepladser

For hele EU gælder de samme regler for faldunderlag og sikring, til offentlig tilgængelig legepladser.
Disse regler er defineret i EU Normen DS/EN 1176 – 1177, og gælder derfor også overalt i Danmark. Disse regler stiller krav til materialerne som man bruger til faldunderlag, og vi har her listet op hvad kravene er som min for de forskellige typer der anvendes rundt omkring.

Materiale Str.mm Tykkelse Faldhøjde
Jord eller græs - - 100cm
Græsmåtte - 22 250cm
Barkflis 20-80 30 300cm
Træflis  5-30 20 300cm
Sand  0,2-2 20 300cm
Sten  2-8 20 300cm
Syntetisk underlag   - - op til 400cm

Følgende er baseret på at underlaget holdes på plads af kanter, ellers skal laghøjden for løst underlag forhøjes med 200 mm.

Alle vores gummifliser er testet og godkendt til en defineret højde, som du også kan læse under hver enkelt produkt. Dette sikre at du med ro i sindet kan vælge de rigtige gummifliser til din legeplads.

Gummiflis erstatter træflis og barkflis

Produktet er ikke så udbredt herhjemme endnu, men vinder store markedsandele i udlandet, og vi vil helt sikkert inden længe begynde at støde på gummiflis på landets legepladser. Gummiflis kan fås i utrolig mange forskellige farver, og har en utrolig god egenskab som faldsikring og faldunderlag. Vores gummiflis kan fås fra 10kg poser og op til big bags som kan leveres direkte på din adresse.
Det helt nye boom indenfor produktet er private som er begyndt at anvende det i deres haver som dækbark og dækflis til blandet andet bede hvor man normalt vis benyttede træflis og barkflis.
Men levetiden på træsflis og barkflis er kort, og ændre hurtigt farve og udseende, hvorimod gummiflis bibeholder sin farve og struktur i mange år.

Benyt gummifliser til terassen

I stedet for at benytte traditionelle produkter til gulvet på din terrasse så burde du nu overvejer mulighederne med gummifliser. Du får mange flere farvemuligheder, og et gulv uden splinter og revner.
Derudover skal du ikke vedligeholde gummifliserne på nogen måde, og du får et dejlig blødt gulv som du roligt kan lade børene lege på.

Gummifliser som messegulv - Få et flot og præsentabelt gummigulv

Giv din messestand et nyt udtryk, og dine kunder et lækkert blødt underlag når de besøger din stand på messerne.
Mange anvender tæppefliser, eller trægulve til deres messestande, men du kan få et langt pænere og mere ergonomisk gummigulv som messegulv.
Når man står op mange timer i løbet af en messe, så er det vigtigt at have det rigtige fodtøj på, men lige så vigtigt er det at ha et godt underlag.
Med 4 farver som mulighed, så er det værd at overveje at bruge gummifliser til at lave messegulvet med.
Vi har nogle af markedets bedste priser, og kan lave et godt tilbud på et messegulv til din næste udstilling. Kontakt vores salgsafdeling, og hør mere om disse gummifliser til messegulve. Det er også en oplagt mulighed for at skille sig ud fra mængden, ikke mange har opdaget muligheden for at bruge et gummigulv.

Gummifliser og miljøet – Er det sikkert eller skadeligt ?

Hos Profillageret stiller vi store krav til vores produkter og leverandører, så alle de gummifliser vi sælger er produceret i et miljøvenligt materiale, og skader på ingen måde naturen.
Miljøet og naturen er vores alles fælles ressource, så det er også et fælles ansvar at passe godt på det, så vores børn også kan nyde godt af den fantastiske danske natur.

Husk….
Børnenes sikkerhed er de voksnes ansvar !
Så skynd dig at forbedre din private legeplads, inden der sker alvorlige ulykker.